50 crazy dieettips

50 crazy dieettips.

Het zijn de kleine dingen die het verschil maken, en dat geldt ook voor je voedingspatroon en levensstijl. Deze 50 kleine tips kunnen je helpen enkele kilo's (of zelfs meer) te verliezen.

1)    Vermenigvuldig je ideaal gewicht met 30 om te weten hoeveel calorieën per dag je mag eten.

2)    Acupunctuur helpt je 4,5 kilo extra verliezen op drie maanden. De naalden triggeren elektrische impulsen die de eetlust onderdrukken

3)    Kaneel verhoogt het metabolisme. Een halve theelepel per dag verbrandt een extra kilo per maand.

4)    Lunch niet aan je bureau. Bewust eten, doet je 250 calorieën minder eten per dag!

5)    Lach! Dagelijks 10 tot 15 minuten lachen verhoogt de calorieverbranding met 280 caloriëen per week, of 40 per dag.

6)    Drink wortelsap. Hetzit vol vezels en voedingsstoffen die je nog eens 2 extra kilo per drie maand kan doen verliezen.

7)    Neem een calciumsupplement en verbrand 2,6 procent meer vet.

8)    Luister naar muziek die het tempo er in houdt, vooral tijdens het sporten. Het maakt dat je langer volhoudt.

9)    Rood vlees zit vol proteïnen, bouwstoffen voor spieren. Spieren verbranden vier keer zoveel calorieën als vet. Daarvoor moet je wel spieren opbouwen, want van stilzitten verdwijnen ze alleen maar, hoeveel vlees je ook eet.

10)    Sport met je partner of vriendinnen, en je verliest een derde extra gewicht. Je  houdt immers langer vol en vindt steun bij elkaar.

11)    Eet rode pepers, ze stuwen je metabolisme met 25 procent de lucht in.

12)    Ontstress. Stress doet alleen maar meer eten. Door bijvoorbeeld je ademhaling te controleren voor twee minuten kan je hongergevoel zelfs verdwijnen. 

13)    Sport 's ochtends vroeg, dat helpt vet verbranden én geeft je de hele dag energie.

14)    Eet enkel snacks met veel proteïnen, en voor maximum 250 calorieën. Je zou er 30 procent meer gewicht door verliezen. Enig probleem: sommige dokters raden het snacken af. 

15)    Zet de tv af terwijl je eet. Door de afleiding eet je meer, wat jaarlijk tot 3,5 kilo extra kan leiden. 

16)    Enkele druppels sojasaus maakt dat je minder eet, omdat je hersenen het bericht krijgen dat je genoeg hebt.

17)    Snij je voeding in kleine stukjes. Gesneden voeding wordt aanzien als 27 procent meer dan het eigenlijk is, waardoor je uiteindelijk minder eet.

18)    Als je dan toch naar de fitness trekt, ga dan op de loopband staan. Het verbrandt het meest calorieën op korte tijd.

19)    Eet meloen (vitamines!) en eieren (proteïnen!) bij het ontbijt. De eieren breken de koolhydraten in de meloenen af. Het is het perfecte ontbijt om vet te verbranden.

20)    Een glas rode wijn helpt om de opstapeling van vet tegen te gaan, vooral rond de middel. 

21)    Luister naar (klassieke) muziek terwijl je eet. Je zal trager kauwen, minder eten en naar de signalen van je lichaam kunnen luisteren. 

22)    Kauw suikervrije kauwgom na het eten voor een kwartier, en nog eens twee uur later om goestingskes tegen te gaan.

23)    Meer seks zal 150 calorieën verbranden (per 20 minuten), verhoogt het metabolisme en helpt spieren kweken.

24)    Eet granaatappels en dan vooral de pitten. De oliën in de pitten zorgen ervoor dat het lichaam minder vet kan opslaan. Bovendien stillen ze je verlangennaar zoet. 

25)    Barbecueën doet extra vet uit het vlees verdwijnen, en daarmee ook extra calorieën.

26)    Drink groene thee. Dat reageert met cafeïne en verhoogt zo vetoxidatie en het metabolisme met 20 procent. 

27)    Bonen bevatten enzymen die opgeslaan vet helpen afbreken.

28)    Spinazie bevat veel vezels, waardoor het het lichaam helpt om efficiënter om te gaan met vet. 

29)    Ruil gewone kaas is voor geitenkaas: het bevat 40 procent minder calorieën.

30)    Linzen bij elke maaltijd kunnen je zeven extra kilo's doen verliezen in 10 weken. De aminozuren helpen namelijk vet verbranden.

31)    Goede vetten helpen ook vet verbranden. Eet dus eieren, walnoten en koolzaadolie.

32)     Kies echt fruitsap, mét pulp. Die vezelfs geven je langer een vol gevoel. 

33)    Ontbijt, daardoor eet je in de loop van de dag zo'n 100 calorieën minder. 

34)    Neem elke dag een capsule met olie van bernagiezaden. Het werkt bij 80 procent van de mensen om het gewichtstoename te vermijden.

35)    Eet een kwartier voor elke maaltijd een appel. Daardoor zal je gemiddeld 187 calorieën minder eten. 

36)    Een beetje olijfolie op salades helpt een vol gevoel, waardoor je minder kans hebt om te overeten.

37)    Tomaten op je broodje helpt ook om je langer een vol gevoel te geven, waardoor je minder snackt tussendoor. 

38)    Laat maximum drie uur tussen maaltijd om ervoor te zorgen dat je metabolisme niet te erg schommelt. Probleem: ook hier zeggen sommige dokters dat je minstens vier of vijf uur tussen elke maaltijd moet laten.

39)    Eet ananas, dat verhoogt het metabolisme en breekt proteïnen af. 

40)    Verrijk je brood met lupinezaden. Hun hoge vezelgehalte houdt je langer zonder honger.

41)    Paprika bevat veel vitamine C en helpt je lichaam vet omzetten in energie. 

42)    Dressings op basis van azijn doet je lichaam sneller vet verbranden.

43)    Zit aan tafel als je eet, in plaats van rechstaand of lopend. Je zal een derde meer op je voeding kauwen. 

44)    Tortillachips bevatten maar half zoveel vet als aardappelchips, en ze laten de suikers ook trager vrij ion de bloedbaan. Let wel: ze bevatten nog altijd veel vet en zout. 

45)    Eet in het gezelschap van (slanke) vrienden. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen hun voedselinname matchen met hun tafelpartners. Zit je aan tafel met mensen die minder eten, dan zal je zelf ook minder eten. 

46)    Vermijd bereide en bewerkte voeding. Eet het niet als het niet is gegroeid, heeft geleefd, gezwommen of gevlogen. 

47)    Maak een wandelingetje na een maaltijd  om de spijsvertering op gang te brengen en de vetverbrandende enzymen te doen werken. 

48)    Neem een capsule met linolzuur, wat de groei van vetcellen helpt vertragen en je 9 procent vet doet verliezen op een jaar tijd. 

49)    Vermijd energiedrankjes: de energie komt te snel in je lichaam en kan je dikker maken. 

50)    Vervang volle melk door magere: het bevat minder calorieën en meer calcium.

Tot zo ver de 50 tips, maar de beste tip is "Alle Diëten"!

Diëten tijdens zwangerschap beperkt kans op complicaties

Diëten tijdens zwangerschap beperkt kans op complicaties.

Vrouwen die zwanger zijn mogen zonder problemen diëten. Dat blijkt uit een uitgebreide studie van het British Medical Journal. Een gezond dieet – dus niet voor twee eten – tijdens de zwangerschap voorkomt buitensporige gewichtstoename en vermindert het risico op complicaties.
De onderzoekers van het wetenschappelijk tijdschrift bekeken 44 eerdere studies waarbij in totaal meer dan 7.000 vrouwen betrokken waren. Daaruit besloten ze dat het perfect veilig is voor vrouwen om op hun gewicht te letten gedurende de zwangerschap. "Zwangere vrouwen mogen diëten", aldus dr. Shakila  Thangaratinam, hoofd van de studie. "Het is echter niet de bedoeling dat ze gewicht verliezen, maar dat ze de gewichtstoename tijdens de zwangerschap beperken door een evenwichtig en gezond voedingspatroon te volgen bestaande uit volle granen, veel fruit, groenten en sapjes."

Geen invloed op baby

Een gecontroleerd dieet beperkt de kans op complicaties. Bovendien worden het gewicht en de gezondheid van de baby niet beïnvloed door het dieet van de mama. Een flinke gewichtstoename daarentegen verhoogt de kans op zwangerschapsvergiftiging, diabetes, een hoge bloeddruk en een voortijdige bevalling. Dr. Janine Stockdale, hoofd van de Britse vroedvrouwvereniging, voegt eraan toe dat vrouwen in ieder geval goed begeleid moeten worden gedurende hun zwangerschapsdieet.