Dr. Frank-dieet: je mag meer eten dan je denkt!

Het Dr. Frank-dieet is een proteïne- of eiwitgebaseerd dieet, waarbij gekozen wordt voor een beperking van de koolhydraatopname.

Volgens getuigenissen is dit dieet eenvoudig en zeer goed vol te houden. Je kunt immers zeer smakelijke koolhydraatarme maaltijden maken die prima in het Dr. Frank-dieet passen.

Dr. Frank van Berkum is internist en vasculair geneeskundige aan de ziekenhuisgroep Twente en verbonden aan Previtas, een kliniek gespecialiseerd in mensen met overgewicht. Als deskundige op het gebied van overgewicht, voeding en diëten deed Dr. Frank van Berkum in samenwerking met de Universiteiten van Groningen en Maastricht wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van diverse diëten. Op basis van de resultaten van dat onderzoek en ruim 25 jaar ervaring met patiënten met ernstig overgewicht ontwikkelde hij zijn dieet, speciaal gericht op de Nederlandse en Belgische consument.

Met het Dr. Frank-dieet val je gemiddeld één kilo per week af (daarom wordt het ook wel eens het 1 kilo per week dieet genoemd). In de praktijk blijkt vaak dat mensen veel méér gewicht verliezen. Maar het kan ook langzamer gaan. Dit komt omdat ieder mens zijn eigen afvaltempo heeft.

Het Dr. Frankdieet vertoont gelijkenissen met het Atkins-dieet en andere proteïne diëten.

Tijdens het dieet mag je meer eten dan je zou denken. Je kunt namelijk allerlei producten eten zolang ze maar geen koolhydraten bevatten. Maak bijvoorbeeld eens lekker een tussendoortje zoals asperges met ham, augurk met boterhamworst of plakjes komkommer met roomkaas.

Een uitgebreidere beschrijving met dieetplan, recepten en veel meer in het ultieme dieetboek: Alle Diëten