Het beste dieet om af te vallen (volgens Harvard)

Vergeet paleo, Atkins of het Cambridge-dieet. Wie wil afvallen, schakelt beter over op de Mediterraanse keuken. Dat is de meest effectieve manier om gewicht kwijt te raken, zeg dat Harvard het gezegd heeft.

De Mediterraanse keuken wordt al enkele jaren naar voor geschoven als een erg gezonde levenswijze, maar Harvard kon nu ook wetenschappelijk bewijzen dat dit de meest effectieve manier is om gewicht te verliezen. 

Uit vijf medische studies met in totaal 998 proefpersonen bleek dat mensen die het Mediterraanse dieet volgen na een jaar 5 tot 10 kilogram lichter wogen. Ze scoren daarmee beter dan mensen die een dieet volgen met weinig koolhydraten of weinig vetten. 

Het Mediterraanse dieet is eigenlijk niet echt een dieet, maar eerder een levenswijze. De maaltijden bestaan uit veel fruit, groenten, granen, olijfolie en bonen. Vlees, zuivel en eieren worden minder gegeten. Naast goed voor de lijn is het ook zeer goed voor je cardiovasculaire gezondheid, je ogen en je breinfunctie, wat het volgens Harvard hét dieet bij uitstek maakt.

Uiteraard is dit dieet ook te vinden in "Alle Diëten", verkrijgbaar bij Bol.com.