Deze ‘gezonde voeding’ is eigenlijk niet goed voor jou

Gezonde voeding is heel belangrijk tegenwoordig. Maar deze 'gezonde voeding' is helemaal niet goed voor jou.

Low fat-yoghurt 
Het is niet omdat iets 'low fat' is, dat het gezond is. Het slechte ingrediënt is weggehaald en vervangen door andere, even slechte, ingrediënten. Yoghurts zonder vet zitten vol met suiker om de lekkere smaak te behouden. De gezondste yoghurt is de ongezoete Griekse variant.

Granola 
Ooit werd granola gezien als het gezondste ontbijt. Ja, het is gezonder dan gewone cornflakes, maar dat wil niet zeggen dat het echt gezond is. Ook in granola zit heel erg veel suiker. Volgens sommige experten kan je granola vergelijken met koekjes.

Gedroogd fruit
Mensen die gezonder willen eten, horen vaak dat ze gedroogd fruit kunnen eten als tussendoortje. Maar bij sommige fruitsoorten wordt suiker toegevoegd tijdens het drogen. De soorten die geen extra suiker krijgen zijn: rozijnen, abrikozen, pruimen, dadels en vijgen.

Smoothies
Ook smoothies lijken bij een gezonde levensstijl te passen. Maar zoals we weten zit er suiker in fruit. Als je een heleboel suikerrijke fruitsoorten bij elkaar gaat gooien, krijg je natuurlijk ook een suikerrijke smoothie. Pas dus op met welke soorten je combineert. Een verse, huisgemaakte smoothie is natuurlijk wel veel beter dan een gekochte.

Rijstwafels 
Nog zo een gezonde snack. Het klopt dat er in rijstwafels heel weinig calorieën zitten. Maar rijstwafels zijn ook niet verzadigend, waardoor we geen vol gevoel krijgen. We zullen dus een heleboel rijstwafels moeten eten voordat onze honger is gestild. En dan heb je natuurlijk wel heel wat calorieën binnen.

Fruitsap 
In fruitsap zitten veel vitaminen, maar ook veel suiker. Fruitsap dat je in de winkel gekocht hebt, is zeker niet zo gezond. Je kan dus beter zelf wat versgeperst fruitsap drinken. Maar het allerbeste is om gewoon een appelsien te eten: je hebt er een voller gevoel van én je krijgt meer vezels binnen!

Light of zero frisdranken 
Ondertussen weten de meeste mensen wel dat light- en zerodranken helemaal niet zo goed voor ons zijn. In plaats van gewone suikers bevatten ze nepsuikers. Deze zijn slecht voor ons lichaam, ze kunnen schadelijk zijn voor ons zenuwstelsel.

Frozen yoghurt 
Dit dessert lijkt een goede vervanger voor ijsjes. En ja, het bevat zeker minder calorieën. Maar het woordje 'yoghurt' misleidt ons. Zoals in het eerste puntje al stond, is yoghurt niet altijd even gezond. Ook frozen yoghurt bevat heel wat suiker. Maar af en toe kan dat natuurlijk geen kwaad!