Kennis van diëten

Door de jaren heen hebben mensen keuzes gemaakt in hun voeding, om daarmee hun gezondheid te bevorderen. Door de voortschrijdende wetenschap worden die keuzes steeds beter onderbouwd. Er is inmiddels veel bekend over de invloed van voeding bij ziekte en gezondheid. De wetenschap onderzoekt en ontdekt steeds weer nieuwe gegevens, waardoor dieetinzichten weer aangepast worden. 
In de bijlage vertellen we hoe de keuken voeding kan bereiden voor consumenten die een dieet volgen.
We leggen uit wat diëten zijn en geven de meest voorkomende soorten diëten en enkele indelingen van diëten. Vervolgens herhalen we de tien spelregels voor goede voeding.
Nadien komen de vijf meest voorkomende diëten aan de orde. Achtereenvolgens geven we uitleg over het ziektebeeld van de mensen die het dieet krijgen voorgeschreven. We vertellen wat het dieet voor hen kan doen. Daarna volgt de samenstelling van het dieet. Tot slot worden enkele punten genoemd waarmee de keuken bij de bereiding van het dieet rekening moet houden.

bron: voedingsleer en hygiëne

14 pagina's

download: Kennis van dieten