Gezond eten en je goed voelen: Tips en tricks voor vrouwen

Gezond eten en je goed voelen: Tips en tricks voor vrouwen

Gezond eten is niet moeilijk, saai en tijdrovend.
Gezond eten gaat perfect samen met eenvoudig, snel en lekker. Maak je er graag eens een culinair festijn van? Dat kan. Gezond eten staat genieten niet in de weg.

Alleen maar voordelen
Om gezonder te gaan eten zijn kleine aanpassingen vaak al voldoende. Toegegeven, het wordt in het begin misschien wat wennen maar op termijn biedt een gezonde eet- en leefstijl alleen maar voordelen: je zit beter in je vel, je voelt je slanker en fitter, je beweegt je letterlijk en figuurlijk vlotter tussen de mensen, je bent verleidelijk…
Niemand die jou nog achteloos voorbijloopt.
Daar gaat elke vrouw toch voor?

Gezond eten ≠ diëten
Wonderdiëten, ze klinken veelbelovend maar je houdt ze niet vol. Bovendien zijn ze vaak gefixeerd op één voedingsmiddel of enkele voedingsgroepen. Eenzijdigheid in de voeding leidt tot tekorten aan essentiële voedingstoffen zoals vitaminen en mineralen. Dat kan je lusteloos maken en op termijn zelfs je gezondheid schaden.
Evenwicht en variatie, daar draait het om. De actieve voedingsdriehoek vertelt je hoe het werkt. Meer groenten en fruit, matig met vlees, regelmatig vis, meer bruin brood, minder beleg en voldoende magere of halfvolle zuivelproducten: dat zijn belangrijke werkpunten. Hecht ook belang aan de bereidingswijze. Een nonchalant gebruik van vetstof en room drijft snel de calorie-inname op. Idem dito als je systematisch voor een tweede portie gaat of altijd kiest voor het “king-size”-formaat.
Hou het liever klein maar fijn.

bron: NICE – Nutrition Information Center

8 pagina's

download: Gezond eten en je goed voelen: Tips en tricks voor vrouwen

 

Een reactie achterlaten