Slanke lijn na bevalling: 7 makkelijke manieren

dikke_buik_na_bevallingAfvallen zonder een dieet te volgen. Wie wil dat nou niet? Zeker als er nog een paar zwangerschapskilo’s zijn blijven hangen. Met onderstaande adviezen gaat het (bijna) vanzelf.

Drink groene thee

Wanneer je 2 à 3 grote koppen groene thee per dag drinkt, val je in 4 tot 12 weken ongeveer 1, 3 kilo af. Zonder dat je er verder iets voor hoeft te doen. Dat komt doordat groene thee je eetlust vermindert en je stofwisseling versnelt. Voor een optimaal effect moet je het water na het koken zo’n tien minuten laten afkoelen en de thee drie tot vijf minuten laten trekken.

Wandel (met je baby)

Wandelen is een van de beste manieren om geleidelijk en blijvend af te vallen. Als je een baby hebt, is het meestal makkelijk in te passen in je dagelijkse leven. Begin met elke dag een kwartiertje en bouw het op tot een uur. Nog leuker: doe het samen met andere pasbevallen moeders in de buurt. Verwacht geen snel resultaat. Wie volhoudt zal op de lange termijn wel duidelijk gewicht verliezen.

Gebruik kleine borden

Kleine borden gebruiken is een bewezen methode om minder te eten. Een klein bord lijkt namelijk sneller vol. En een vol bord betekent voor je hersenen een volledige maaltijd. Een half gevuld bord geeft het signaal dat je maar een minimaaltijd krijgt (ook al eet je een even grote portie). De ideale doorsnee van een bord is volgens de Amerikaanse Cornell universiteit 15 cm.

Dans (met je baby)

Afvallen na je bevalling gaat makkelijk door te dansen. Iedereen kan het. Je kunt het thuis doen met je baby in je armen of juist terwijl hij in de wipstoel zit. Ter vermaak. Als je danst ben je flink in beweging en vaak heb je niet in de gaten dat je aan het sporten bent. Bovendien word je er meestal nog vrolijk van ook.

Drink je koffie zwart

Je koffie zonder melk en suiker drinken scheelt per kopje 28 calorieën. Per dag (3 kopjes) is dat  84 calorieën en per maand wel zo’n 2520 kcal.  Alleen de melk weglaten scheelt 13 calorieën per kopje. Dus als je 3 kopjes per dag drinkt, zijn dat zo’n 1170 kcal per maand. Het is wel even omschakelen maar het went, echt!

Snack goed

Vang je snackaanvallen op met kleine porties gezonde dingen die je van tevoren al in zakjes hebt gedaan. Zoals bijvoorbeeld gedroogde vruchten, noten, (spelt)cracker met sesam, snackgroente als wortels en cherrytomaten of een handje zonnebloempitten. Allemaal voedzame dingen die er voor zorgen dat je niet snel weer honger hebt. Doordat je ziet dat de hoeveelheid beperkt is, eet je waarschijnlijk met meer aandacht. En daardoor eet je uiteindelijk weer minder.

Doe dutjes (met je baby)

Ouders die genoeg slaap krijgen, zijn minder uitgeput en dus minder geneigd om te gaan schransen. Ouders met een slaaptekort proberen vaak (onbewust) hun vermoeide gevoel te compenseren met calorierijk voedsel zoals koek, chips en chocola. Krijg je ’s nachts niet voldoende slaap, dut dan overdag met je baby.

Bonustip: drink water

Wist je dat je met water (of verse vruchtensap) ook heel goed het hongergevoel kan verminderen? De meeste mensen drinken te weinig water, waardoor het lichaam meer vocht vasthoud. Dat klinkt misschien raar, maar wanneer je genoeg water drinkt, hoeft het lichaam minder vocht vast te houden. Je lichaam weet dan dat er genoeg water aanwezig is in je omgeving. Dit kan zo een paar kilo’s schelen.

bron: ouders van nu