1 op 10 kinderen heeft last van overgewicht: doe er iets aan!

Gezond eten om goed te groeien: Tips en tricks voor kids van 6 tot 12

Jonge kinderen zijn niet te stoppen. Een hele dag lopen, klimmen, ravotten, …
En tussendoor groeien ze loeihard. Om dat allemaal te kunnen, hebben ze een evenwichtig samengestelde en gevarieerde voeding nodig. 

Jong geleerd

Een gezonde voeding van jongs af aan vermindert de kans op overgewicht en andere gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten, kanker, diabetes en osteoporose op latere leeftijd. De eetgewoonten die je als kind aanleert, bepalen bovendien in sterke mate je latere voedingspatroon. Ouders hebben wellicht de grootste invloed op het eetgedrag van hun kinderen. Goede eetgewoonten aanleren maakt daarom best van bij de start deel uit van de opvoeding. Nog geen goede cijfers voor gezond eten Naarmate kinderen ouder worden, willen ze meer zelf beslissen wat ze eten. Op school leren ze over een gezonde voeding.

Maar ook bij kinderen is weten nog niet eten. Lagere schoolkinderen maken nagenoeg dezelfde voedingsfouten als volwassenen: ze eten te vet en te zoet en ze nemen te weinig  groenten, fruit, melk en melkproducten. Een op tien kinderen heeft last van overgewicht. Dat is niet goed voor hun gezondheid, nu en later.

Hocus pocus…

Neen, een magisch recept om kinderen gezond te doen eten bestaat niet. Er zijn wel enkele vuistregels die ouders kunnen helpen bij de opvoeding van hun kind tot een gezond eetgedrag.

Lees er meer over in deze handige brochure : Gezond eten voor kinderen