Zo slank als een wortel dankzij het Groentendieet

Het groentedieet is een dieet waarbij – zoals de naam al doet vermoeden- in principe alleen maar groente wordt gegeten. Meestal wordt het groentedieet wel aangevuld met suikerarm fruit.

Het groentedieet behoort tot de familie van de caloriearme diëten.

Het groentedieet gaat ervan uit dat als je je calorie-inname beperkt, je lichaam de opgeslagen lichaamsvetten gaat verbranden voor het verkrijgen van energie. Dit is een klassiek gegeven bij caloriearme diëten. Er wordt in dit dieet uitgegaan van een inname van 1000 kcalorieën per dag. Dit is minder dan de helft van de normale dagelijkse behoefte. Hierdoor zul je dus snel afvallen. Wanneer je in een rustiger tempo gewicht wilt verliezen, dan kan dit met 1500 kcalorieën per dag. Omdat het aantal opgenomen calorieën ook dan nog erg laag is, zal je lichaam zijn vetvoorraad aan gaan spreken en val je af.

De kern van dit dieet zijn dus groenten. Een goede mix van groenten bevat een voldoende en gebalanceerde hoeveelheid eiwitten en complexe koolhydraten, naast tal van spoorelementen die belangrijk zijn voor je lichaam. Verder levert deze groentemix de meeste vitamines en mineralen.

In dit dieet mag je – in tegenstelling tot veel andere caloriearme diëten – wel sojabonen en aardappelen eten. Omdat er zoveel groenten zijn, kun je ook eindeloos combineren én omdat groenten zo weinig calorieën bevatten kun je er ook grote hoeveelheden van eten.

Dit geldt echter niet voor alle groenten en zeker niet voor fruit. Fruit bevat veel suiker, dus daarom is het zeker aan te raden eerst een calorietabel te raadplegen om te zien hoeveel calorieën je naar binnen werkt.

Bij het groentedieet dien je veganistisch of in ieder geval vegetarisch te eten. Vlees is dus niet toegestaan.

Het groentedieet geeft direct nieuwe energie en doet je meer dan een paar pondjes verliezen. Een gewichtsverlies van meer dan 5 kilo in een tiental dagen is niet ongewoon.

Een uitgebreide omschrijving van het Groentendieet vind je in: Alle Diëten