Het APPEL-dieet in het kort

Het appeldieet is een dieet waarbij men voornamelijk appels eet gedurende een bepaalde periode. Het dieet is bedoeld om gewichtsverlies te bevorderen en de spijsvertering te verbeteren.

Tijdens het appeldieet eet men gewoonlijk ongeveer 1,5 tot 2 kilo appels per dag, verdeeld over meerdere kleine maaltijden. Sommige varianten van het dieet staan ook andere voedingsmiddelen toe, zoals mager eiwit of magere zuivelproducten, maar het grootste deel van de dagelijkse calorie-inname moet afkomstig zijn van appels.

Het appeldieet is rijk aan vezels en bevat weinig calorieën, waardoor het mogelijk is om gewicht te verliezen. Bovendien bevatten appels antioxidanten en andere gezonde voedingsstoffen, waardoor het dieet ook kan helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan het appeldieet. Het dieet is eenzijdig en kan leiden tot tekorten aan bepaalde voedingsstoffen als het gedurende een langere periode wordt gevolgd. Daarnaast kunnen sommige mensen last krijgen van buikpijn of diarree als ze te veel appels eten.

Het is belangrijk om te onthouden dat er geen enkel dieet is dat voor iedereen werkt en dat het altijd het beste is om een ​​gezonde en uitgebalanceerde voeding te volgen in plaats van extreme diëten te proberen. Raadpleeg altijd een arts voordat u begint met een nieuw dieet.