Gezond eten voor kinderen tussen 3 en 6 jaar

Gezond eten voor kinderen tussen 3 en 6 jaar

Kinderen mogen naar hartelust snoepen. Wablief? Jawel, je leest het goed. Kinderen mogen veel snoepen van sappig fruit en verse groenten, smikkelen van melkproducten, lekker bruin brood en andere volkoren graanproducten. Vers en gevarieerd eten, dat is precies wat ze nodig hebben om te groeien en te bloeien. Met een gezonde en evenwichtige voeding van jongs af aan kan je de kans op overgewicht en andere vervelende gezondheidsproblemen op latere leeftijd verminderen.

Maar hoe overtuig je jouw ukken om een bruine boterham te kiezen in plaats van een chocoladekoek? Om een tomaatje als beleg te nemen? Of een appel als snack? Geef gewoon zelf het goede voorbeeld. En ga lekker en gezond met hen in de keuken kokkerellen. Jong geleerd is oud gedaan: dat geldt zeker voor eetgewoontes.

Het boekje (in bijlage) voor ouders met jonge kinderen staat boordevol leuke tips en interessante weetjes, ook voor moeilijke eters. Voor elke dag van de week stellen we een onweerstaanbaar ontbijt, een tof tussendoortje, een smakelijke lunch en een heerlijke warme maaltijd voor. Duik er even in en ga samen met de kids aan de slag.

Wil je met je kinderen gezonder eten? Doe het geleidelijk aan. Maak duidelijke eetregels en kies voor een evenwichtig menu. Natuurlijk is er nog plaats voor af en toe eens een ijsje of een pannenkoek. Naast veel groenten en fruit, melkproducten, brood en volkoren graanproducten.

Pak de familie Wortel bij de neus en volg samen met je kroost de pinguïn, de boterham en de kabouter op hun tocht door de wereld van lekker en gezond.

Bron : NICE

33 pagina’s

Download brochure: Gezond eten voor kinderen tussen 3 en 6 jaar

Een reactie achterlaten