Te mijden dieetfouten.

Te mijden dieetfouten.

Je denkt dat je een goed dieet volgt, maar je valt niet af? Maar doe je alles wel juist? Deze veelgemaakte fouten zorgen ervoor dat je geen gewicht verliest, dus leer wat je best wél doet.

Je slaat het ontbijt over om te besparen op calorieën

Je lichaam heeft voedingsstoffen nodig om je metabolisme ’s morgens terug op gang te brengen. Als je niet ontbijt, is de kans groter dat je door je hongergevoel in de voormiddag al gaat snoepen of ongezonde snacks eet. Kies elke dag voor een gezond ontbijt, en na een tijdje wordt ontbijten een gewoonte. Een gezond ontbijt is gevarieerd, dus je eet er best ook een stuk fruit bij. Tip: heb je ’s morgens weinig tijd om te ontbijten? Pers dan de avond tevoren vers fruitsap, zonder toegevoegde suikers.

Je eet te weinig calorieën

Denk je dat je sneller afvalt naarmate je minder eet? Klopt niet. Je lichaam past zich gewoon aan door minder calorieën te verbranden. Je streeft dus beter naar een gezonde, evenwichtige voeding met 3 maaltijden per dag.

Je dieet is niet geschikt voor het menselijk lichaam

Je krijgt niet de nodige voedingsstoffen binnen als je een soepdieet volgt, of een ander dieet gebaseerd op een heel eenzijdige voeding. Kies een realistisch dieet waarvan je denkt dat je het een tijdje kan volhouden. Hoe realistischer en evenwichtiger het dieet dat je volgt, hoe groter de kans dat je het volhoudt en een blijvend resultaat bereikt.

Je vermijdt snacks tussen de maaltijden

Je kiest best voor een gezonde snack tussendoor om de uren tussen je lunch en je avondeten te overbruggen . Als je dat niet doet, dan word je hongerig en ga je instinctief op zoek naar een manier om je honger te stillen. En dat zijn niet de momenten waarop je de meest gezonde keuzes maakt. Dus voorzie tijdig een gezonde snack.

Alles is verloren omdat je toegegeven hebt aan de verleiding

Heb je in de voormiddag al gekozen voor stuk chocola in plaats van een appel? En denk je dat de hele dag nu verloren is? Onzin! Als je te streng bent voor jezelf, zal je het dieet niet volhouden. In plaats van jezelf je zogenaamde zwakheid te verwijten, ga je beter gewoon verder met je dieet. En geef jezelf een schouderklopje omdat je erkent dat het een ongezonde keuze was, maar je er toch in slaagt om verder te werken aan een slanke lijn.

Twijfel je welk dieet geschikt voor je is? Kijk dan gauw in "Alle Diëten", je vindt er 39 verschillende topdiëten.

 

Een reactie achterlaten