Dieet Messi bestaat uit vijf ‘superbenzines’

messi eatingOmdat Lionel Messi rondom het WK 2014 in een vormdip belandde, zocht de sterspeler van Barcelona zijn heil bij een diëtist. Met behulp van de Italiaan Giuliano Poser hervond Messi zijn topvorm. De inhoud van het dieet bleef altijd onbekend, todat de sportkrant El Mundo Deportivo op zoek ging naar het geheim achter Messi's voedselpatroon.

Poser heeft zijn kliniek in het Noord-Italiaanse stadje Sacile, aan de voet van de Alpen. Messi is zijn beroemdste klant, maar meerdere sporters zouden zich laten adviseren door hem.

Poser noemt zijn behandelmethode toegepaste kinesiologie. Oftewel wetenschap over beweging en motoriek. Door de juiste voeding bewegen zijn cliënten beter en worden blessures voorkomen, claimt de Italiaan. Voor ieder persoon schrijft hij een uniek dieet voor.

Superbenzine
Vijf soorten levensmiddelen omschrijft Poser als 'superbenzine' voor het lichaam: water, goede olijfolie, volle granen, vers fruit en biologische groenten die niet besmet zijn bestrijdingsmiddelen als pesticiden of herbiciden. ,,Dat bezorgt grote schade aan het lichaam.''

,,Noten en zaden zijn ook erg goed'', vertelt Poser. ,,Suiker moet zoveel mogelijk worden vermeden, dat is erg slecht voor de spieren. Geraffineerde meelsoorten vormen ook een groot probleem,  want tegenwoordig is het moeilijk om een korrel tarwe te vinden die niet verontreinigd is.''

Zout en vlees heeft het lichaam met mate nodig, zegt Poser. ,,Maar veel minder dan de meeste Argentijnen eten, omdat het moeilijk te verteren voedsel is voor het lichaam.''

Behalve voedselvoorschriften, is Poser ook deskundige op het gebied van natuurlijke geneeskunde en homeopathie.  ,,Het belangrijkste is om de oorzaak van een kwaal te vinden. Als de patiënt pijn heeft op een zekere plaats in het lichaam, schiet het niet op om met een medicijn om de pijn weg te nemen.  Eerst moet je erachter komen waarom het daar pijn doet.''