Rarara wat is de beste maand om met je dieet te starten? Mei natuurlijk!

lente dieetDe stevige nieuwjaarsbelofte om eens serieus je gewicht onder handen te nemen, is al lang onder het stof verdwenen. Maar ondertussen nadert de zomer en vooral, ja vooral het bikiniseizoen met rasse schreden. Geen paniek, Dr. Oz argumenteert waarom mei de beste maand is om je gezonde voornemens opnieuw leven in te blazen, inclusief enkele voedingstips. Met andere woorden: je hebt geen excuses meer.

De van televisie bekende Dr. Mehmet Oz stelde in zijn Dr. Oz show vorige week zijn "28-day Shrink Your Stomach Challenge" voor, een verzameling voedingsrichtlijnen die je in 28 dagen een verminderd hongergevoel en bijgevolg op termijn ook wat minder kilo's belooft. Wij willen jullie zeker niet opzadelen met strikte eetschema's of crashdiëten, maar de argumenten die Dr. Oz aanhaalt om vanaf vandaag wat meer groenten op je bord te leggen en die loopschoenen terug aan te trekken, houden wel stand. Zijn redenen:

– 61% van de vrouwen zou in mei opnieuw op haar gewicht gaan letten, en 57% zegt dat diëten makkelijker gaat in de lente of zomer, volgens een enquête van Dr. Oz.

– Je eet minder als het warmer is, omdat je behoefte aan winterse comfort food afneemt. Een fris kommetje aardbeien als tussendoortje? Graag!

– Door het mooie weer kom je vanzelf meer buiten, ben je actiever en ga je sneller te voet of met de fiets ergens heen.

– Blootstelling aan de lentezon geeft je serotonine-niveau een boost, waardoor je eetlust afneemt. 

– Er is een ruime keuze aan gezonde seizoensgroenten en – fruit, zoals komkommer, asperges, rabarber en perziken.
De tips van Dr. Oz

Als een onderdeel van zijn 28-dagenplan, geeft Dr. Oz 4 hoofdrichtlijnen mee die kunnen helpen voor een strakker buikje tegen de zomer. Van de eerste zijn wij alvast fan, de laatste kan ons iets minder bekoren. Maar proberen gaat altijd mee:

– Avocado in de ochtend. Een toast met avocado of een groene smoothie met deze vrucht is een perfecte start van de ochtend, volgens Dr. Oz. De vezels en gezonde vetten zijn een prima start om aan de dag te beginnen en je metabolisme op gang te trekken.

– Groenten, de hele dag door. Snack tussendoor op een stukje komkommer of wortel, en zorg zowel bij de lunch als bij het avondmaal voor een stevige portie groenten. Dr. Oz zweert zelf bij een "veggie flush drink" van spinazie, komkommer en peer.

– 12 uur vasten. Dr. Oz adviseert om je metabolisme 's nachts 12u te laten rusten, en bijvoorbeeld niks te eten tussen 21u 's avonds en 9u 's ochtends.

– Dit mijd je beter: suiker, light drankjes, bewerkt voedsel en alcohol.