Het COMBINATIEDIEET in het kort

Het combinatiedieet is een dieetplan dat erop gericht is om af te vallen door bepaalde voedingsmiddelen te combineren en andere voedingsmiddelen te vermijden. Het dieet gaat ervan uit dat bepaalde voedingscombinaties je stofwisseling kunnen versnellen en dat andere combinaties juist leiden tot gewichtstoename.

Het dieet is gebaseerd op het idee dat het lichaam bepaalde voedingsmiddelen beter kan verwerken wanneer deze in combinatie met andere voedingsmiddelen worden gegeten. Zo wordt bijvoorbeeld aangeraden om eiwitten en groenten te combineren om de stofwisseling te versnellen en om zetmeelrijke voedingsmiddelen te vermijden in combinatie met eiwitten.

Het combinatiedieet is geen specifiek dieetplan met een vast menu, maar eerder een set van richtlijnen en aanbevelingen. Het is belangrijk om op te merken dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat het combinatiedieet effectief is voor gewichtsverlies en sommige combinaties van voedingsmiddelen kunnen ongezond zijn als ze niet op de juiste manier worden gecombineerd. Raadpleeg altijd een arts voordat je begint met een nieuw dieetplan.