Voedingsmiddelen die je eetlust remmen

10 voedingsmiddelen die je eetlust remmen.

Heb je vaak honger, maar probeer je toch op je lijn te letten? Deze 10 voedingsmiddelen onderdrukken je eetlust, ze geven je snel een vol gevoel zonder een overdosis aan calorieën te bevatten.

1. Amandel
Een handvol amandelen is een grote bron van antioxidanten, vitamine E en magnesium. Een studie heeft uitgewezen dat het eten van amandelen snel voor een vol gevoel zorgt en helpt bij het behouden van een gezond gewicht.

2. Koffie
Hoewel meer dan twee kopjes zwarte troost je een opgejaagd gevoel kan geven, kan een gematigde hoeveelheid koffie je metabolisme een boost geven en je eetlust onderdrukken. Het geheim? Cafeïne in combinatie met antioxidanten uit de koffiebonen. 

3. Gember
Gember stimuleert je lichaam en verbetert de spijsvertering waardoor je minder snel honger krijgt.

4. Avocado
Avocado zit boordevol vezels en plantaardige vetten, een gematigde hoeveelheid ervan zal ervoor zorgen dat je snel voldaan bent. De vetten in deze groene jongens zenden zelfs een signaal naar je hersenen dat je maag vol zit.

5. Cayennepeper
Maak het wat pikanter! Een recente studie heeft uigewezen dat pikant eten je stofwisseling een opkikker geeft. Het helpt je bovendien om nog wat extra calorieën te verbranden zonder dat je er iets voor hoeft te doen. 

6. Appel
Er zijn verschillende redenen waarom appels je honger onderdrukken. Ze zitten vol vezels die een vol gevoel geven en reguleren je glucose niveaus. Verder moet je om een appel te eten veel kauwen, zo geef je je lichaam meer tijd om te beseffen dat het geen honger meer heeft. 

7. Zoete aardappel
Zoete aardappelen bevatten een speciaal soort zetmeel dat zich verweert tegen digestieve enzymen waardoor het langer in je maag blijft en je dus langer een vol gevoel hebt. Bovendien zit het vol vitamine A en C!

8. Groentesoep
Een kom groentesoep kan je in geen tijd een vol gevoel geven met een minimum aan calorieën. Je kan een bord soep eten voor je maaltijd of gewoon als hoofdgerecht.

9. Zwarte chocolade
Hou je van chocolade maar heb je geen zelfcontrole wanneer je het eet? Probeer eens langzaam een stukje chocolade met minstens 70% cacao op te knabbelen. Een klein beetje donkere chocolade zorgt er met zijn bittere smaak voor dat je eetlust daalt. Bovendien vertraagt het je spijsvertering waardoor het volle gevoel langer blijft hangen.

10. Groene thee
Een kop groene thee drinken kan gedachteloos snacken helpen voorkomen. Volgens voedingexperten zorgen de catechines in de thee ervoor dat glucose trager wordt omgezet in vet. Het zorgt er ook voor dat je bloedsuikerniveau stabieler blijft waardoor ook je honger afneemt.

Bron: Goed Gevoel

Geef een reactie