Gezonde voeding voor kinderen

Best-healthy-eating-for-children2Het groeiproces en de algemene ontwikkeling van een kind zijn afhankelijk van gezonde eet- en leefgewoonten. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon dat voldoende energie, vocht, vezels, vitaminen en mineralen aanbrengt, is daarom van groot belang voor kinderen. De voedingsgewoonten die een kind op jonge leeftijd aanleert, vormen immers een goede basis voor later.

De brochure in bijlage gaat dieper in op de algemene richtlijnen voor gezonde voeding bij peuters, kleuters, kinderen en jongeren. Elke leeftijdsgroep heeft andere behoeften en dit zal verder in deze brochure besproken worden. Vanaf de leeftijd van 18 jaar gelden de adviezen volgens de actieve voedingsdriehoek voor volwassenen.

Het is niet altijd even gemakkelijk om de theorie ook effectief in de praktijk om te zetten. Sommige kinderen lusten niet veel waardoor variatie in de voeding ontbreekt. Andere kinderen snoepen teveel tussendoor en eten dan weer minder aan tafel, terwijl broer of zus alles lijkt te eten zonder enig tegenpruttelen. Elk kind is uniek en dit merkt u ook wel eens aan tafel. Het laatste deel van deze brochure tracht een aantal tips te geven om uw kind toch zo gezond mogelijk te laten eten. Met enige verbeelding en creativiteit komt u vaak tot een verrassend resultaat.

Veel succes!

bijlage: Gezonde_voeding_kinderen