Gezond eten en je fit voelen : Tips En Tricks Voor Mannen

Gezond eten en je fit voelen : Tips En Tricks Voor Mannen

De ingrediënten van een gezonde levensstijl zijn eenvoudig: veel bewegen, gezond en gevarieerd eten, niet roken én genieten. Genieten van die deugddoende en ontspannende effecten van een gezonde levensstijl op het lichaam.

Kleine aanpassingen

Om gezond te leven hoef je niet onmiddellijk een marathon te lopen en alleen nog groenten en fruit te eten. Kleine aanpassingen zijn vaak al voldoende. Weet dat meer bewegen alleen, vaak niet volstaat. Een gezonde voeding is minstens even belangrijk. Gezond eten is bovendien niet zo saai en smaakloos als de meesten denken. Gezond eten kan perfect samengaan met snel en lekker. Maak je er graag eens een culinair festijn van? Dat kan. Gezond eten staat genieten niet in de weg. Oké, het vergt in het begin enige inspanning, maar op termijn biedt het alleen maar voordelen: je risico op overgewicht, hart- en vaatziekten, diabetes en kanker verkleint, je weerstand verbetert, je hebt meer energie, je ziet er goed uit en voelt je fitter.

We kunnen beter

De gemiddelde Belg eet nog te veel en vooral te weinig gezond. Dat geldt ook voor mannen. Betekent dit dat we op dieet moeten? Zeker niet. Gezond eten is niet gelijk aan diëten. Meer evenwicht en variatie in de voeding, daar komt het op aan. In de praktijk betekent dit meestal meer groenten en fruit eten, matig zijn met vlees en regelmatig vis op het menu plaatsen, meer bruin brood en minder beleg kiezen en voldoende magere of halfvolle zuivelproducten nemen. Ook de portiegroottes, de pintjes en andere alcoholische dranken en de bijhorende borrelhapjes verdienen enige aandacht. Maar wees gerust, niets is verboden in een gezonde voeding. Alles kan, op voorwaarde dat je oog blijft hebben voor evenwicht en variatie.

Bron : NICE

8 pagina’s

Download brochure: Gezond eten en je fit voelen : Tips En Tricks Voor Mannen

Geef een reactie