Geleidelijk gewicht verliezen met het Appeldieet

Geleidelijk gewicht verliezen met het Appeldieet

Het appeldieet is afkomstig uit de Verenigde Staten en is er op korte tijd erg populair geworden. Het principe is eenvoudig: eet voor elke maaltijd een appel en je valt af.

Voedingsdeskundige Tammi Flynn droeg een van haar cliënten op om voor elke maaltijd een appel te eten. De cliënte deed dat, en veranderde haar eetpatroon voor de rest niet. Toch verloor ze éénn kilo per week. Daarna probeerde Flynn het dieet ook uit bij andere cliënten. In twaalf weken tijd verloren 346 mensen samen 2.700 kilo, of bijna acht kilo per persoon.

Hoe werkt het? 

De appel zorgt ervoor dat je hongergevoel vermindert, en daardoor zal je minder van je hoofdmaaltijd eten. Bovendien zitten appels vol vitamines en mineralen, en zorgen ze voor een goede balans van je suikerspiegel. Daardoor krijg je minder zin in zoete snacks of chips. 

Voor wie? 

Iedereen kan het appeldieet volgen, als je appels lekker vindt natuurlijk. Het appeldieet is evenwel niet geschikt voor mensen die op korte tijd veel gewicht willen verliezen, want het gewichtsverlies verloopt erg geleidelijk. 

Voordelen 

Een groot voordeel is dat je je eetlust onder controle kan houden. Daardoor kom je minder snel in de verleiding om ongezonde tussendoortjes te eten. Bovendien hebben de antioxidanten die in appels zitten een positieve uitwerking op je lichaam. Appels met een fellere kleur hebben meer antioxidanten dan appels met een lichtere kleur. Bijna alle antioxidanten zitten overigens in de schil, dus eet die zeker ook op. 

Nadelen 

Een nadeel van het appeldieet is dat het al snel kan gaan vervelen. Op een maand tijd moet je al gauw honderd appels naar binnen werken, en dat is voor sommigen wat te veel van het goede. Bovendien ontbreekt wetenschappelijk bewijs voor de werking van het dieet. 

Wat voor sommigen ook een nadeel kan zijn, is het feit dat het dieet weinig slaagkansen heeft als je er niet voldoende bij beweegt. Bovendien kan het zuur van de appels op termijn je gebit gaan aantasten. 

Meer informatie over het Appeldieetplan en 10-tallen recepten vind je in Alle Diëten

Bron : Alle Diëten

 

Een reactie achterlaten