Het groene dieet bij Rosacea

Het groene dieet bij Rosacea

Rosacea is een ongevaarlijke maar ontsierende huidafwijking in het gelaat. Het meest opvallende is de felrode kleur van de wangen en de neus. De aandoening kan lijken op acne, maar Rosacea komt op latere leeftijd voor dan jeugdpuistjes, meestal niet voor het 30ste jaar. Rosacea komt meer voor bij mensen met een bleke huid. Vooral vrouwen van middelbare leeftijd hebben er vaak last van. Bij mannen komt het minder vaak voor. Rosacea kan goed behandeld worden, maar het heeft de neiging om steeds opnieuw de kop op te steken.

Het is belangrijk om te weten welk voedsel je kunt eten wanneer je rosacea hebt. Bepaalde levensmiddelen kunnen rosacea symptonen flink verergeren. Zodra je bepaald hebt welke voedingsmiddelen rosacea verergeren kun je een persoonlijk dieet samenstellen.

In de brochure in bijlage worden een aantal voedingsmiddelen besproken die over het algemeen rosacea symptonen veroorzaken. Deze informatie zal je helpen bij het ontwikkelen van een persoonlijk rosacea dieet. Tenslotte geef ik mijn eigen rosacea dieet waarbij de focus op vers en gezond voedsel ligt. Het dieet is niet alleen gezond maar ook nog erg lekker!

143 pagina's

Bron: Robert Jan

Download brochure:  Het groene dieet bij Rosacea

Geef een reactie