Dit zijn de vijf ongezondste diëten

Dit zijn de vijf ongezondste diëten.

Britse diëtisten hebben vijf populaire dieettrends verkozen die misschien wel efficiënt zijn op korte termijn, maar erg ongezond op lange termijn. Ze raden aan deze te vermijden als je nog snel enkele kilo's kwijt wil.

De diëten die bekende sterren volgen, worden steeds extremer en vereisen medische interventies aldus de Britse dieetassociatie na onderzoek. Voedingsexperts waarschuwen dat er geen snelle oplossing bestaat om af te volgen. Het volgen van deze populaire diëten kan leiden tot gezondheidsproblemen. Een van de meest verontrustende crashdiëten is het 'Ketogenic Enteral Nutrition Diet', dit wordt gevolgd door heel wat topmodellen. 

Duur
Dieetconsulente Sian Porter beschreef de procedure als schokkend en iets dat enkel bestemd is voor chronisch zieken. Ook raadt ze het 'Party Girl IV Drip Diet' af. Je kunt dit volgen in privéklinieken voor ongeveer 277 euro per sessie, het houdt een hoge dosis van vitamines en voedingsstoffen in die je krijgt toegediend via een infuus, dit is normaal bestemd voor wie ondervoed of chronisch ziek is, mensen die een boost kunnen gebruiken. Er is ook helemaal geen bewijs dat het daadwerkelijk werkt. Daarnaast is het beter dat je voedingstoffen en vocht opneemt via voeding.

De hel
"Veel van deze diëten zijn erg ingrijpend, het bewijst dat mensen veel over hebben om af te vallen. Eten is een plezier, mensen moeten leren van voeding te genieten", aldus Porter. Het koolhydratenvrij dieet van Dukan werd nu voor het derde jaar op rij als het slechtste eetpatroon verkozen. Het is erg populair, de moeder van Kate Middleton volgde het voor het huwelijk van haar dochter met Prins William. Dit is volgens experts echter verwarrend, tijdrovend en erg strikt, het zou tevens voor een energiedip, constipatie en een slechte adem zorgen. Het Six week to Oh My God' dieet werd afgedaan als zes weken in de hel en isolatie. De bedenker Venice A. Fulton raadt aan 's ochtends vroeg eerst een zwarte koffie te drinken, dan meteen te sporten en in een koud bad te zitten om het opgeslagen vet te verbranden. 

Elk jaar duiken er nieuwe dieettrends op, maar er is niets dat gezond eten en regelmatig sporten kan vervangen, besluit Porter.

Het Party Girl IV Drip Diet: Dit is een cocktail van vitamine B en C, magnesium en calcium dat via een infuus wordt toegediend. Het zou een energieboost aan het lichaam moeten geven bij extreem vermoeide mensen. Sterren als Rihanna en Simon Cowell zouden deze procedure regelmatig ondergaan. Volgens experts kan dit duizeligheid, infecties, ontstekingen van de aders en zelfs een anafylactische shock veroorzaken. 

Ketogenic enteral nutrition diet: Hierbij neem je gedurende tien dagen een vloeibare formule van proteïnes en andere voedzame stoffen rechtstreeks in de maag op via een plastic buisje in de neus. Een elektrische pomp zorgt ervoor dat je in 24 uur twee liter van de formule opneemt. Hierdoor gaat je lichaam in een modus van gecontroleerde uithongering en verbruikt het lichaamseigen vet voor energie. Volgens experts is het schokkend dat mensen vrijwillig een buisje in hun neus laten aanbrengen om af te vallen. Ook is het zo dat je laxeermiddelen moet nemen omdat je helemaal geen vezels eet. 

Bij het alcorexia dieet neem je tijdens de week een beperkt aantal calorieën op, zodat je in het weekend je kunt laten gaan met alcohol. Als je erg weinig eet op weekdagen, kun je op vrijdag, zaterdag en zondag tot 10.500 calorieën via alcohol opnemen, dat is het equivalent van 131 glazen rode wijn. Volgens diëtisten is dit gevaarlijk omdat je zo niet de nodige vitamines en voedingstoffen binnekrijgt die je lichaam nodig heeft om te overleven en te functioneren. Alcohol heeft haast geen voedingswaarde, dit dieet kan zelfs resulteren in alcoholvergiftiging of sterfte. 

The six weeks to OMG diet: Dit eetpatroon raadt aan 's ochtends te sporten na het drinken van een tas zwarte koffie, daarna mag je gedurende drie uur niet eten zodat je lichaam vet verbrandt om warm te blijven. Ook zou koud bad helpen. Je mag hierbij geen fruit eten, maar wel veel proteïnes. Voedingsexperts raden echter een gezond ontbijt aan om de dag mee te starten. 

Het Dukan dieet: Dit is een dieet in vier fasen dat start met het schrappen van koolhydraten, je eet de eerste tien dagen enkel proteïnes om snel gewicht te verliezen. Mama Middleton en Jennifer Lopez hebben hun slanke lijn hieraan te danken. Het schrappen van hele voedingsgroepen is volgens artsen schadelijk op lange termijn. Dit kan zelfs leiden tot problemen als osteoporose en nierschade. Andere problemen zijn een gebrek aan energie, constipatie en een slechte adem.

Bron: Daily Mail

Geef een reactie