Eierdiet, je hoeft niet tot Pasen te wachten!

De meeste mensen vinden eieren lekker, maar over of het eten van (veel) eieren gezond is, verschillen de meningen. Het eierdieet is –hoe kan het ook
anders- gebaseerd op veel eieren.

Het eierdieet werkt goed, omdat het geen vetten en koolhydraten bevat. Het behoort tot de familie van laagkoolhydraatdiëten (low carb diets).

Het gerucht doet de ronde dat Adrian Brody gedurende een maand alleen maar hardgekookte eieren at om gewicht te verliezen voor zijn rol in The Pianist.
Hij verloor maar liefst 15 kilo in zes weken. Deze rol leverde hem trouwens een Academy Award op. Dit gerucht droeg sterk bij tot de toenemende interesse in dit dieet.
Tijdens het dieet hoef je totaal niet bang te zijn honger te moeten lijden, want juist door de caloriearme ingrediënten, is het geen probleem om toch veel te eten en bovendien is het algemeen bekend dat eiwitten een verzadigende werking hebben.

Het is wel even doorbijten, want je krijgt dagelijks een behoorlijke portie eieren binnen. De kans is dan ook groot dat je dit dieet na een week zat bent, maar het dieet is ook niet bedoeld voor de lange termijn. Je kunt het dieet eventueel langere tijd volhouden als je tussen het dieet steeds één tot twee weken “normaal” eet. Zeker als er geen resultaat geboekt wordt, is het belangrijk snel weer een meer gevarieerd eetpatroon te gaan volgen.

Per dag krijg je tot slechts 700 kcalorieën binnen. Dit is extreem weinig. Met het eierdieet kun je in een week tijd vijf kilo afvallen.

Meer informatie over het Eierdieet vind je in Alle Diëten