Nog een reden om chocolade te eten: koper!

chocoladeKoper is nu niet direct een voedingsstof waarvan veel mensen wakker liggen of ze er wel genoeg van binnen krijgen. Erger nog, veel mensen weten niet dat het een noodzakelijk sporenelement is, en geen giftig metaal of zo. Nochtans is koper een element dat in heel wat lichaamsfuncties een rol speelt, aangezien het deel uitmaakt van heel wat enzymes en eiwitstructuren. Het element is betrokken bij onder andere de vorming van rode bloedcellen, de opname van ijzer en zuurstofoverdracht.

Verder is het ook noodzakelijk voor de normale vorming van beenderen, kraakbeen en bindweefsel, en speelt het een rol in het cholesterol- en glucosemetabolisme en de regulatie van uitwisseling van zenuwsignalen.

Tenslotte stimuleert koper ook het immuunsysteem, en helpt het bij de neutralisatie van vrije radicalen die de cellen beschadigen (en zelfs kanker kunnen veroorzaken).

Lees het volledige artikel: http://bit.ly/2erxC7o