Zuurkijken en afvallen met het citroendieet

Het citroendieet dankt zijn huidige populariteit aan enkele Hollywoodsterren zoals Naomi Campbell en Anne Hathaway die fervente aanhangers zijn van ‘the lemonade diet’. Citroen lijkt in Hollywood wel het geheime wapen in de strijd tegen de overtollige kilo’s.

Het ‘lemonade diet’ of in het Nederlands het citroendieet, is zonder meer een klassieker bij veel sterren.

Het ‘lemonade diet’ of citroendieet is gebaseerd op een drankje van citroensap, ahornsiroop, warm water en cayennepeper. Dit drankje zou helpen de afvalstoffen sneller uit het lichaam te verwijderen. De cayennepeper zou je metabolisme versnellen. De ahornsiroop in het drankje is dan weer belangrijk als energieleverancier.

Het dieet werd eerst beschreven door Stanley Burroughs in zijn boek “ The Master Cleanser”, gepubliceerd in 1976. Het dieet is de afgelopen jaren opnieuw actueel geworden door de publicatie van het boek van Peter Glickman’s “Lose Weight, Have More Energy, and Be Happier in 10 Days”, voor het eerst gepubliceerd in 2004 en herzien en uitgebreid voor een tweede editie in 2005.

Citroen heeft als gunstig effect dat het de bloedsuikerspiegel verlaagt en constant helpt te houden. Hierdoor stimuleert citroensap de omzetting van proteïnen, vetten en koolhydraten wat resulteert in een versnelde vermindering van overtollige vetreserves. Bovendien bevat citroen pectine, een stof die het hongergevoel tegen gaat.

Citroensap is volgens dieetgoeroes ook een veilige en makkelijke manier om af te vallen en het lichaam eens stevig te ontgiften. Citroensap helpt de spijsvertering en verwijdert effectief afvalstoffen die het verteren van het voedsel vertragen. Citroen stimuleert niet alleen het maagsap, maar het zit ook boordevol vitamine C. De vitamine C in de citroen is onontbeerlijk voor een gezond bindweefsel, beendergestel en bloedvatenstelsel. Ook speelt het een belangrijke rol bij de celstofwisseling en het op peil houden van de weerstand van het lichaam.

Naast het citroensap is de ahornstroop een zeer belangrijk bestanddeel van de kuur. De stroop zorgt voor de aanvulling van noodzakelijke mineralen en spoorelementen. Je hoeft bij dit dieet niet bang te zijn voor de onaangename zuursmaak van citroen of een te sterke prikkeling van de slijmvliezen. Het citroensap is namelijk sterk verdund met water en ahornstroop.

Je vermagert tot 5 kilo op 1 week met dit extreme crashdieet.

Meer informatie over het Citroendieet: Alle Diëten