De actieve voedingsdriehoek voor de Turkse gemeenschap.

De actieve voedingsdriehoek voor de Turkse gemeenschap.

Om de Turkse gemeenschap in Vlaanderen optimaal te kunnen informeren en te stimuleren om evenwichtig te eten en voldoende te bewegen was er nood aan een aanpassing van ‘de actieve voedingsdriehoek’, het klassieke voorlichtingsmodel.
Om voedingsvoorlichting te geven is het belangrijk dat de weergegeven voedingsmiddelen goed herkenbaar zijn.
Producten zoals bulgur, vijgen, aubergine en meloen zijn maar enkele voorbeelden.

Deze brochure en begeleidende folder-affiche baseert zich op een algemeen beeld van de gebruikte voedingsmiddelen en eetgewoonten van de Turkse gemeenschap in Vlaanderen. We moesten hierbij noodgedwongen vertrekken vanuit een veralgemening. Afhankelijk van je oorsprong en de streek waarin je woont of woonde zullen gewoonten en gebruik van voedingsmiddelen anders zijn. Deze verscheidenheid kan echter onmogelijk in één enkele brochure verwerkt worden.

De actieve voedingsdriehoek aangepast voor de Turkse gemeenschap in Vlaanderen biedt een mix van beide culturen op het vlak van eetgewoonten, en wil een hulpmiddel zijn voor iedereen die voedingsvoorlichting geeft.

De brochure start met een overzicht van elke groep van de actieve voedingsdriehoek. Daarna worden de verschillende maaltijden onder de loep genomen. Er wordt afgerond met een alfabetische lijst van gerechten en producten in beide talen.

Bron: VIG

46 pagina's

Download brochure: De actieve voedingsdriehoek voor de Turkse gemeenschap

Geef een reactie