Afslanken met appelazijn: feit of fictie?

appelazijnWie heeft nog niet gehoord van afslanken met appelazijn, velen praten erover maar kan dit ook werkelijk. We weten allemaal dat wondermiddelen niet bestaan maar appelazijn heeft toch goede eigenschappen.

Afslanken met appelazijn is mogelijk omdat het een vet verbrandende eigenschap heeft weliswaar in beperkte mate en heeft tal van voordelen voor je gezondheid.

Misschien wil je wel wat meer te weten komen over appelazijn en hoe je kan afslanken met appelazijn. Lees dan gerust verder in dit artikel.

Wat is appelazijn ?

Appelazijn wordt al vele eeuwen gebruikt en wordt gemaakt van appels. De appels worden geperst tot er sap ontstaat, aan deze sap voegt men gist toe om het fermentatieproces te starten. Zoals bij druiven voor de wijn worden de suikers omgezet in alcohol. Bij de tweede stap wordt alcohol omgezet in azijn en zo ontstaat dus appelazijn.

Aangezien appels boordevol vitaminen, mineralen en vezels zitten en het de eigenschap heeft de cholesterol te verlagen door pectine kunnen we stellen dat appelazijn best wel gezond kan genoemd worden. Ook vinden we veel vitamine C en enkele B complexen.

Wat doet appelazijn met ons lichaam ?

Een essentieel evenwicht is belangrijk voor een goede gezondheid. Soms is dit evenwicht er niet en moeten we ons lichaam helpen. Wat in ons lichaam in evenwicht moet zijn is de verhouding van zuren.

Appelazijn kan ons hierbij helpen om de pH waarde optimaal in balans te brengen zo worden je cellen in je lichaam ondersteunt.

De optimale pH waarde voor het menselijk lichaam bedraagt 7.30, wanneer je daar van afwijkt en je lichaam het niet meer onder controle heeft ontstaat er disbalans in je lichaamscellen en worden ze vergiftigd.

Kort samengevat zorgt appelazijn dus voor de optimale pH balans en ontgift het je lichaam.

Afslanken met appelazijn en gezondheidsvoordelen

Appelazijn kent tal van voordelen voor onze gezondheid. Het helpt je niet alleen in lichte mate vet te verbranden maar zorgt ook voor een gezond en evenwichtig lichaam. Wat hierbij wel moet gezegd worden is dat je onmogelijk kan afslanken met appelazijn alleen.

Het is een goede ondersteuning bij een evenwichtig dieet. Ik wil je dan ook laten kennis maken met Het Paleo Dieet. Dit dieet of levenswijze maakt alleen maar gebruik van natuurlijke producten. Kort gezegd alles wat NIET bewerkt is.

Het Paleo dieet maakt gebruik van voedingsmiddelen die de vetverbranding maximaal stimuleren, doe je dit samen met appelazijn…wel dan heb je echt wel een winnaar!

Als je wil afslanken heb je dus niet alleen appelazijn nodig maar een evenwichtig en natuurlijk dieet.