Bij het Dukan-dieet draait alles om een ingenieus 4-stappenplan waarbij gewichtsverlies én stabilisatie van het gewicht moeten bereikt worden.
Dr. Pierre Dukan is een Franse arts en voedingsdeskundige die sinds 1973 onderzoek doet naar gezonde voeding. Hij ontwikkelde een voedingsplan dat zorgt voor effectief gewichtsverlies én een permanent resultaat.
Zijn eerste boek “Je ne sais pas maigrir” (“Ik weet niet hoe ik moet afvallen”) verscheen in 2005 in Frankrijk. Sinds die tijd hebben miljoenen Fransen zijn dieet gevolgd.
Het heldere stappenplan, lekker kunnen blijven eten, de effectiviteit én het blijvende resultaat zorgen ervoor dat Dukan’s methode even populair is geworden als de vorige dieetrages.
Veel mensen die willen afvallen, kunnen hun dieet niet volhouden door de strenge regels. Juist daarom adviseert Dukan een aantal proteïnerijke voedingsmiddelen die onbeperkt gegeten mogen worden zoals garnalen, zalm en magere vleeswaren. Deze voedingsstoffen zorgen ervoor dat je geen hongergevoel hebt en gauw verzadigd bent.
Alleen maar proteïnen eten is niet goed voor de spijsvertering, dus worden gezonde vezels in alle fasen voorgeschreven. Ook magere zuivel en ‘goede’ vetten zijn toegestaan.
Om het gevreesde jojo-effect te vermijden, werkt het Dukan-dieet geleidelijk, maar wel effectief.
Het dieet past in het rijtje van de proteïnediëten.
In een periode van circa 16 weken raak je zo’n 10 kilo kwijt.
Meer informatie over het Dukan-dieet: Alle Diëten